PUPPY VOEDING VAN GOEDE KWALITEIT IS BELANGRIJK

WAAROM IS PUPPY VOEDING VAN GOEDE KWALITEIT BELANGRIJK?

Een goede puppy voeding zorgt voor een mooie en stevige ontlasting, een gezonde vacht en een actieve pup die zich goed in zijn/haar vel voelt. Door uw pup geleidelijk in zijn/haar groei te ondersteunen, kunnen gewrichts- en botproblemen voorkomen worden.

WAT ZIJN DE EIGENSCHAPPEN VAN EEN GOEDE PUPPY VOEDING?

KWALITEIT INGREDIËNTEN MET EEN HOGE VERTEERBAARHEID.

Dierlijke eiwitten met een hoge verteerbaarheid zorgen voor een gemakkelijke vertering waarbij uw pup zijn/haar energie beter kan benutten voor groei. Eiwitbronnen met een lagere verteerbaarheid, kunnen voor stinkende windjes en een platte ontlasting zorgen.

Dierlijke vetten en oliën zijn gemakkelijker te verteren dan de meeste plantaardige oliën. Kokosolie is een voorbeeld van een plantaardig vet dat wel gemakkelijk te verteren is. Vetten en oliën leveren niet enkel energie. Zo is zalmolie een bron van omega-3 vetzuren en kokosvet bevat goede vetzuren zoals laurinezuur, die bijdragen aan een gezonde darm.

Koolhydraatbronnen die goed ontsloten (gekookt) zijn worden ook goed verteerd door puppy’s. Denk bijvoorbeeld aan gekookte rijst of gekookte havermout.

Verder zijn er kruiden die de vertering vergemakkelijken, zoals bijvoorbeeld kaneel of yucca.

ENERGIEBEHOEFTE EN EIWITBEHOEFTE VAN EEN PUPPY

De energiebehoefte en eiwitbehoefte van een puppy is uiteraard anders dan deze van een volwassen hond. Een pup is nog volop in de groeifase. Een pup heeft dus meer energie en eiwitten nodig dan een volwassen hond. Toch schaadt overdaad. Om gewrichtsproblemen te voorkomen, is een geleidelijke groei belangrijk. Dit betekent dat een goede puppy voeding best een paar procenten meer eiwit bevat tov een volwassen voeding. Dit kan je vergelijken door op het etiket te kijken naar het percentage Ruw eiwit.

Ook de energiebehoefte van uw pup is uiteraard anders. Puppy’s spelen, ontdekken, slapen, spelen,…  Dit maakt dat een goede puppy voeding een uitgebalanceerde verhouding bevat van zowel snellere als tragere energiebronnen. Voorbeelden van snellere energiebronnen zijn: gekookte mais of gekookte aardappelen. Voorbeelden van tragere energiebronnen zijn gekookte bruine rijst of gekookte havermout. Enkelvoudige suikers in een voeding zijn te vermijden. Ze zorgen voor osmotische druk in de darmen, met platte stoelgang als gevolg.

VEZELS EN PROBIOTICA

Vezels zorgen voor een goede opbouw van het maag-darm stelsel.  Ook zorgen vezels voor een gezonde darmflora. Dit omdat ze een prebiotische werking hebben. Dat wil zeggen dat ze ervoor zorgen dat de hoeveelheid gunstige bacteriën in de darm gaan vermeerderen.  Verder helpen ze jouw pup om gemakkelijk stoelgang te maken. Je kan vezels terug vinden in groenten, fruit en volkoren producten, zoals havermout en volkoren rijst. Net zoals bij ons, zijn vezels van een onschatbare waarde voor een goede gezondheid.

Probiotica zijn gunstige bacteriën die worden toegevoegd aan de voeding. Best wordt er met een sporenvormende bacterie gewerkt, zodat de bacteriën daadwerkelijk ook in de dikke darm terecht komen. De gunstige bacteriën verdrijven ziekmakende bacteriën en verhogen op deze manier de weerstand van jouw pup.

Beide groepen, zowel vezels (prebiotica) als bacteriën (probiotica) spelen een belangrijke rol in een gezonde samenstelling van de darmflora. Een gezonde darmflora is belangrijk want het heeft een grote invloed naar de weerstand, of immuniteit van je pup. Al het goede wat je nu aan je pup geeft, heeft zowel onmiddellijke voordelen als voordelen op lange termijn.

ONDERSTEUNING NAAR GEWRICHTEN

Om jouw pup maximaal te ondersteunen in zijn/haar groei, is extra ondersteuning naar gewrichten zeker een plus. Kijk bij de samenstelling hiervoor naar één van de volgende ingrediënten: chondroïtine, glucosamine, groenlipmossel of kurkuma.

NATUURLIJKE VOEDING

Wil je graag het beste voor jouw pup nu en ook op langere termijn? Kies dan voor een natuurlijke voeding waar geen synthetische bewaarmiddelen, kleur- en geurstoffen of zoutrijke smaakmakers aan toegevoegd zijn. Deze synthetische componenten vormen een extra belasting voor het lichaam van jouw pup. Voorbeelden van synthetische bewaarmiddelen zijn BHT, BHA, Ethoxyquine. Een voorbeeld van een zoutrijke smaakmaker is bouillon.

RESULTAAT

Een goede puppy voeding zorgt ervoor dat jouw pup zich goed in zijn/haar vel voelt. Ook zie je een mooie en stevige ontlasting en een gezonde vacht. Verder bevat de voeding ook die extra’s die ervoor zorgen dat jouw pup de juiste basis legt voor de toekomst.