IS KURKUMA OOK GOED VOOR HONDEN? ONTDEK DE HEILZAME EIGENSCHAPPEN

KURKUMA IS EEN KRUID MET UITZONDERLIJK HEILZAME EIGENSCHAPPEN.

Kurkuma is een krachtig antioxidant waardoor het vooral tegen ontstekingen beschermt. Ontstekingen kunnen overal in het lichaam voorkomen. Bijvoorbeeld ontstekingen aan het tandvlees, de gewrichten of ter hoogte van de darmen. De actieve stof in kurkuma is curcumine.

DE OPNEEMBAARHEID VAN CURCUMINE IN HET LICHAAM IS LAAG.

Om de opneembaarheid van curcumine te verhogen, wordt zwarte peper toegevoegd. Voor honden kiezen we er niet voor om te werken met zwarte peper. Wel wordt er met kurkuma gewerkt die gebonden is aan lecithine. Deze combinatie verhoogt sterk de opname van curcumine.

KURKUMA ALS ANTIOXIDANT EN ONTSTEKINGSREMMER IN HONDENVOEDING.

Aangezien curcumine ontstekingen in de darmwand tegengaat, hebben we onze hypoallergene voeding BLUE verrijkt met kurkuma. Deze voeding is vrij van alle veel voorkomende allergenen bij honden, zoals kip, rund, ei, tarwegluten en maïs. Ook een allergische reactie is een ontstekingsreactie. Juist daarom wordt de immuniteit extra ondersteunt met dit heilzame kruid. Samen met mariadistel, een ander heilzaam kruid waarmee deze hypoallergene voeding verrijkt is, ondersteunen en ontgiften ze de lever. Als antioxidant ondersteunen ze samen de weerstand. De hoeveelheid kurkuma die aan de hondenvoeding wordt toegevoegd is lager dan de hoeveelheid in een supplement. Een supplement heeft een hogere hoeveelheid actieve stoffen, maar geef je gedurende een kortere periode. Toch heeft de dagelijkse inname van een lagere hoeveelheid curcumine zeker zijn meerwaarde als antioxidant, ondersteuning van de lever en als ontstekingsremmer in hondenvoeding.

ZALMOLIE IN COMBINATIE MET KURKUMA EN LECITHINE.

Ook zalmolie en kurkuma zijn een perfecte combinatie. Zowel de omega-3 vetzuren uit zalmolie als curcumine werken ontstekingsremmend en zijn heilzaam bij gewrichtsproblemen. Zo verlichten ze de pijn bij artritis en artrose. Lecithine verhoogt de opneembaarheid van curcumine en helpt oliën en vetten beter te verteren. Deze vloeibare topping, die je over de voeding druppelt, vermindert ontstekingen van het tandvlees en ontstekingen ter hoogte van de darm zoals deze bij allergische reacties. Verder zorgt de olie voor een soepele en glanzende vacht. Deze topping biedt een smakelijke en gemakkelijke manier om de dagelijkse dosis van curcumine te verhogen.

DE VOORDELEN VAN KURKUMA OP EEN RIJTJE:

 1. boost voor de weerstand
 2. verlicht gewrichtspijn bij artritis en artrose
 3. verminderd ontstekingen van het tandvlees
 4. verminderd ontstekingen ter hoogte van de darmen
 5. helpt tegen spierpijn
 6. ondersteunt de lever en de gal
 7. vermindert in een hoge dosis depressieve klachten. Want ook honden kunnen net als mensen aan depressie lijden.
 8. Antioxidant

HERBAFIX PRODUCTEN MET KURKUMA OP EEN RIJTJE:

 • Zalmolie hond kurkuma HerbaFix

  ZALMOLIE MET KURKUMA

 • Hypoallergeen zalm HerbaFix

  HYPOALLERGEEN – MET ZALM