Home » Onze filosofie

De Herbafix Filosofie

Dieren die zich goed in hun vel voelen,
daar doen we het voor

Door mijn ervaring als voedingsdeskundige voor dieren, weet ik hoe enorm de impact van natuurlijke en kwalitatieve ingrediënten is op het welzijn en goed voelen van dieren. Voor elke samenstelling gebruiken we uitsluitend die natuurlijke ingrediënten die ervoor zorgen dat jouw hond elke dag zijn prachtige zelf kan zijn. In eerste plaats heb ik mij laten inspireren door de dieren zelf, want zij tonen ons wat ze nodig hebben om te blaken van gezondheid. En dieren die zich super in hun vel voelen… dat vind ik het allerbelangrijkste, daar doen we het voor!

KOUDGEPERSTE HONDENVOEDING

Jouw hond merkt het verschil

Alle HERBAFIX voedingen zijn koudgeperst. Dit wil zeggen dat de temperatuur van de bereiding niet hoger gaat dat 65 graden zodat de verteerbaarheid van eiwitten zoals kip, zalm en lam veel beter is dan bij een klassieke geëxtrudeerde hondenbrok. Ook voor oliën en vetten, zoals zalmolie, is de koude temperatuur bij de bereiding belangrijk voor het behouden van de versheid. De ingrediënten zoals vb. havermout en volkoren rijst, hebben voor honden wél een voorafgaand kookproces nodig om optimaal te verteren. We kiezen dus voor elk ingrediënt de meest optimale bereidingswijze.

Juist daarom kiezen we heel bewust voor koudgeperste hondenvoeding.

NATUURLIJK

Over de hele lijn

Elke samenstelling is vrij van synthetische bewaarmiddelen, geur- en smaakstoffen. Alle voedingen zijn vrij van tarwe, en dus ook van tarwegluten. Juist omdat we merken dat meer en meer honden hiervoor gevoelig zijn. De voedingen bevatten hoogwaardige dierlijke eiwitten zoals kip, lam, zalm of eieren en dus geen plantaardige eiwitten zoals soja.

Uiteraard past het niet in onze filosofie om te werken met smaakmakers of smaakversterkers zoals suiker, zout of bouillons. De smaak wordt volledig bepaald door de kwaliteit van de natuurlijke ingrediënten.

  • tarweglutenvrij
  • vrij van synthetische bewaarmiddelen, geur- en smaakstoffen
  • met natuurlijke antioxidanten

Wetenschappelijk ondersteund, geïnspireerd door de natuur, volgen van intuïtie

Voor het samenstellen van de formules laat ik me leiden door mijn intuïtie. Steeds met de intentie om uit liefde, dieren meer in hun eigen kracht te laten staan.

De natuur en haar natuurcomponenten inspireren me hierin. Ik hou ervan om met kruiden, specerijen en andere natuurcomponenten te werken en om combinaties te creëren  die elkaar versterken. Alsook van oude, soms vergeten, wijsheden terug in het nu te brengen.

Deze combinaties worden steeds ondersteund door voldoende wetenschappelijk onderzoek.