HAVERMOUT GOED VOOR MIJN HOND?

Ontsloten havermout is werkelijk een functioneel ingrediënt in de voeding van je hond.

HAVER

Haver is een oergraan dat zich op veel vlakken van andere granen ( bv. tarwe, rogge,… ) onderscheidt. Eerst en vooral is de structuur van het eiwit, zetmeel en vet anders.  Verder is haver rijk aan mineralen, sporenelementen en fytonutriënten. Het is dus een oergraan in de meest pure vorm!

VOORVERTEERD

Ontsloten havermout is een klassieke havermout die vooraf werd voorverteerd.  Na deze voorvertering is het zetmeel reeds in stukjes gebroken. Hierdoor kunnen de verteringsenzymen (amylase) gemakkelijker hun werk doen. Dit is van belang voor een optimale vertering van de koolhydraten en een goede darmflora. Koolhydraten die niet goed verteerd zijn, geven aanleiding tot plattere stoelgang.

VEZELS

Ontsloten havermout is een zeer goede bron van verteerbare en niet-verteerbare vezels. Deze vezels behoren tot de groep van de ‘prébiotica’. Ze stimuleren de groei en/of de activiteit van gunstige bacteriën in de darmen. Op deze manier ondersteunen ze een optimale darmflora.

De vezels stimuleren de werking van de maagspieren en zorgen ervoor dat de voeding langer in de maag blijft. Dit alles resulteert in een betere vertering van de eiwitten, een gevoel van verzadiging en het reguleren van de darmtransit.

De ‘betaglucanen’ zijn een belangrijke groep van vezels die ook aanwezig zijn in ontsloten havermout. Ze ondersteunen de immuniteit, werken cholesterol-verlagend en dragen bij aan een gezond hart- en bloedvatenstelsel.

BLOEDSUIKERSPIEGEL

Ontsloten havermout heeft een lage glycaemisch index. Dit maakt dat er weinig pieken zijn in de bloedsuikerspiegel. Het gevolg is: minder metabole stress voor jouw hond en een beter gevoel van verzadiging.

Conclusie : omwille van al deze eigenschappen, bevat elke HerbaFix voeding dit ingrediënt. Wat ons werkelijk UNIEK maakt in het aanbod van hondenvoeding!