HOND KAN MOEILIJK OPSTAAN NA EEN RUSTPERIODE

Mijn hond kan moeilijk opstaan na een rustperiode. Mijn hond speelt minder vaak dan vroeger.  De dagelijkse bewegingen gaan minder gemakkelijk. Mijn hond heeft moeite met trappenlopen.

Is dit herkenbaar? Dan heeft jouw hond mogelijks last van osteoartritis.

ARTRITIS & ARTROSE

Artritis (of osteoartritis) bij honden is een pijnlijke ontsteking in de gewrichten, die meestal gepaard gaat met slijtage van het gewrichtskraakbeen. Deze aandoening komt vrij vaak voor, zo’n 1 op de 5 honden heeft er last van. De term artrose wordt gebruikt als die pijnlijke ontsteking langdurig of blijvend aanwezig is.

artritis artrose bij hond HerbaFix

 

Dit zijn de mogelijke symptomen van artritis bij de hond:

 

 1. verminderde activiteit
 2. geen zin om te wandelen, te rennen, om trappen op en af te lopen, te springen of te spelen
 3. stijfheid/stramheid van de gewrichten
 4. kreupel lopen, manken
 5. moeite om vanuit een liggende positie op te staan
 6. achterblijven bij wandelingen
 7. pijn bij het aanraken
 8. piepen of janken uit pijn
 9. het vertonen van agressief of teruggetrokken gedrag
 10. het vertonen van andere veranderingen in het gedrag

 

HOE KAN JE JOUW HOND OPTIMAAL ONDERSTEUNEN

Je kan de levenskwaliteit van jouw hond verbeteren door:

 • Overgewicht aan te pakken. Eerst en vooral dien je jouw hond te ondersteunen in het bereiken van een ideaal gewicht. Hierdoor verminder je aanzienlijk de belasting op de gewrichten. Bovendien zorgt overtollig vetweefsel voor de productie van stoffen die een ontstekingsreactie in stand houden en zelfs verergeren. Klik HIER om te bepalen of jouw hond overgewicht heeft.
 • Blijven bewegen.  Een dagelijkse, gedoseerde lichaamsbeweging helpt bij het versterken van de spieren en gewrichten.  Zoals ook fysiotherapie, hydrotherapie of andere alternatieve therapie tot de mogelijkheden behoren. Met andere woorden…blijven bewegen is dus de boodschap!
 • Ondersteunende voeding. De HerbaFix RED – voeding helpt honden om een gezond gewicht te bereiken. Tevens bevat deze voeding de stoffen chondroïtine en glucosamine. Beide natuurcomponenten werken pijnstillend en verminderen de stijfheid van de gewrichten. Omwille hiervan dragen ze bij tot de verbetering van de functie van het gewricht.
 • Ondersteunende supplementen. De HerbaFix Zalmolie met Kurkuma is een smakelijke, vloeibare topping die je over het eten van jouw hond druppelt. Deze olie werkt ontstekingsremmend, is pijnstillend en ondersteunt de immuniteit. Kortom : ze ondersteunt de gewrichten en zorgt voor een soepel bewegingsstelsel.

 

HOND KAN MOEILIJK OPSTAAN: BEKIJK DEZE PRODUCTEN IN DE SHOPSHOP

Zalmolie Hond met Kurkuma HerbaFixVitaliteit Senior RED HerbaFix