GESTOOMD VERS VLEES OF VIS, IETS VOOR JOUW HOND?

Gestoomd vers vlees of vis is een verrijking in het leven van jouw hond. Voila, we vallen direct met de deur in huis. Toch vertellen we je graag;

 • waarom we dit gamma ontwikkeld hebben
 • de eigenschappen van de MEAL or TREAT worsten
 • hoe je de worst kan combineren met brokvoeding
WAAROM HEEFT HERBAFIX EEN GAMMA AAN GESTOOMD VERS VLEES OF VIS?
 • Iedere hond houdt van afwisseling op het menu. Heb je een puppy, een volwassen hond, een senior hond, een hond met allergieën, een moeilijke eter, een hond met een gevoelige vertering, … Je snapt het wel. Elke hond houdt van afwisseling. Daarnaast draagt het variëren van voeding bij aan een meer gevarieerde darmflora. En als je weet dat 80% van de immuniteit gelinkt is aan de gezondheid van de darmen, dan begrijp je het belang van een gevarieerd menu op tafel te zetten voor jouw hond. Nu hoor ik verscheidene mensen denken: “ja maar afwisselen kan niet voor mijn hond want hij/zij staat op een speciale voeding” of “eens je iets goed hebt gevonden, moet je best nooit meer veranderen” of “afwisselen tussen merken van voeding is toch geen goed idee”. Uiteraard is er voor alles iets te zeggen. Ik neem graag je zorgen nu al weg door mee te geven dat we aan alles hebben gedacht.
 • We verwennen onze lieverds graag met iets super smakelijk dat ook goed voor hen is. Het geluk alleen al van mijn honden met volle goesting en veel smaak te zien eten is op zich al goud waard. Wanneer ze daarna zich in alle bochten wringen door voor mij te gaan zitten, liggen, terug zitten, met hun vragende oogjes naar mij kijken of eerder smeken om meer. Zeg me wat ik moet doen om meer te kunnen krijgen. Haha, zalig. Nog groter is mijn voldoening wanneer ik ze kan belonen en verwennen met producten waar ik volledig achter sta. Voor mij zijn dit natuurlijke, pure producten waarbij over elk ingrediënt goed nagedacht is.
 • Je wil wel eens vers vlees of vis geven, maar iets houdt je tegen. Mogelijks vind je het niet praktisch om jouw diepvriezer te herorganiseren, te denken aan het ontdooien, de juiste porties klaar te maken. Misschien heb je schrik gekregen door de Salmonella verhalen of zie je de bomen niet meer door het bos met termen zoals BARF of KVV. Gestoomd vers vlees of vis kan je hierin perfect jouw zorgen wegnemen.
 • We droomden van een product gamma dat zo smakelijk is, dat de voeding op zich ook als trainer of beloning kon gebruikt worden. We merkten dat vele honden de HerbaFix brokjes in de thuisomgeving al smakelijk genoeg vonden om ze ook als trainer te kunnen gebruiken. Maar wanneer je op verplaatsing bent of een extra motivatie wil geven, kan het nodig zijn om die extra mile verder te gaan. Daarvoor heb je een super beloning of trainer nodig die het verschil kan maken in de motivatie van jouw hond.
MEAL OR TREAT GESTOOMD VERS VLEES OF VIS

Met dit grote verlanglijstje, hebben we een gamma gestoomd vers vlees en vis ontwikkeld.

 • Puur Natuurlijk product: 95% verse eend of 95% verse haring, aangevuld met zeewier en vitaminen. De inhoud van deze 95% is steeds 65% spiervlees, 25% organen en 10% karkas of bot. Beide varianten zijn hypoallergeen en bijzonder geschikt voor honden met een gevoelige vertering.
 • Meal or Treat: je kan deze HerbaFix producten gebruiken als volledige maaltijd of als trainer of beloning. De producten zijn SUPER smakelijk. Dacht je dat jouw hond geen fan was van vis? Wacht maar tot je de variant met Haring eens geprobeerd hebt.
 • De worsten zijn bijzonder snijvast. Je snijdt de juiste portie er gemakkelijk van af, met hulp van de handige maatstreepjes op de verpakking.
 • Door de stoombehandeling zijn alle mogelijke pathogenen vernietigd en hoef je je geen zorgen te maken over hygiëne. De worsten kunnen ongeopend op kamertemperatuur bewaard worden. Eens ze open zijn, kan je ze vier dagen in de koelkast bewaren.
 • Ondanks de naam worst, die vaak aan vettig doet denken, bevatten onze worsten een vetpercentage dat overeenkomt met 24,75% ruw vet voor eend en 21,15% ruw vet voor de haring variant wanneer je het vetpercentage omrekent naar een gelijkwaardig droge stofgehalte van een droge voeding.
 • Ook leuk meegenomen is dat door de hoge verteerbaarheid en het lage vetpercentage (in vergelijking met andere beloningen op de markt), je jou geen zorgen hoeft te maken over “gaat mijn hond geen diarree krijgen na een dagje intensief trainen en belonen” of “ga ik door het vervangen van een avondmaaltijd brokken door de Meal or Treat worsten geen problemen met de stoelgang krijgen”. Nope, nee, nada.
HOE KAN JE DE MEAL OR TREAT WORSTEN GEBRUIKEN?

Gebruik je de gestoomd vers vlees of vis worsten als volledige maaltijd, enkel als avondmaaltijd, als extra bovenop de brokmaaltijd, gemengd met de brokjes, als trainer of beloning… Hieronder staan enkele  praktische richtlijnen.

 • Als volledige maaltijd in de ochtend én avond
  • 30 gram / kg lichaamsgewicht voor volwassen honden
  • 40 gram / kg lichaamsgewicht voor puppy’s of honden die mogen bijkomen in gewicht.
  • 20 gram / kg lichaamsgewicht voor honden die er nogal ruim inzitten.

Wanneer je 2 x per dag eten geeft, snij je een halve dagportie af van de worst en verdeel je deze in stukjes. Smullen maar!

 • Als afwisseling wil je bijvoorbeeld eens de avondportie brokken vervangen door de Meal or Treat variant.
  • snij dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid af (zie hierboven) en verdeel deze in stukjes.

TIP: ik vind het zelf fijn om 3 keer per week een avondportie brokken te vervangen door de Meal or Treat worsten. Ik snij dan voor onze honden elk 15 gram / kg lichaamsgewicht af, wat overeenkomt met een halve dagportie. Dan snij ik de portie in kleine stukjes, klein genoeg om als trainer te kunnen gebruiken. Elke week kies ik iets waar ik graag extra op wil oefenen. Ook al hebben mijn honden al een tijdje de volwassen leeftijd bereikt (hun gedrag is soms iets anders), toch blijft het leuk om te bonden met elkaar en wat leuke shape oefeningen met ze te doen om hun zelfvertrouwen te boosten. Ze werken dan eigenlijk voor hun avondmaaltijd, maar dat doen ze met alle plezier!

 • Zit je in een fase waar je veel traint met jouw hond en veel beloningen uitdeelt? Met dit rekenformuletje kan je steeds de hoeveelheid brok & worst berekenen:
  • 100 % (volledige) dagelijkse portie brokvoeding voor jouw hond = bijvoorbeeld 260 gram
  • 100% (volledige) dagelijkse portie Meal or Treat voor jouw hond = bijvoorbeeld 600 gram

Stel je hebt 400 gram Meal or Treat worst gebruikt in een stevige trainingssessie. 400 gram is 66% van de dagelijkse voeding behoefte voor jouw hond. Je deelt 400 door 600, en vermenigvuldigd dit getal met 100 en zo kom je op 66% uit. Je hebt dus al 66% van de dagelijkse behoefte aan voeding aan jouw hond gegeven. Je wil dit nog aanvullen met brokvoeding. Dan heb je nog 34% van de dagelijkse behoefte nodig (100% – 66%). Wanneer je alleen brokvoeding zou geven (100%), is in ons voorbeeld de volledige dagelijkse behoefte 260 gram per dag. Dan vermenigvuldigen we 260 gram x 34% (of 0,34) = 88 gram. Ik geef dan nog 88 of 90 gram (beetje afronden is zeker toegelaten na zo een dag vol training) aan brokvoeding die dag. Dan heb ik samen 100 % van de energiebehoefte gedekt voor mijn hond.

Stel je wil elke maaltijd als extraatje 50 gram Meal or Treat worst bovenop zijn of haar brokjes geven. Dan is de berekening precies op dezelfde manier te doen. Met de cijfers uit ons voorbeeld: 50 gram is 8 procent (50/600, maal 100) van de dagelijkse behoefte. Dit doe je 2 keer per dag (ochtend en avond). Dus dan dek je op dagbasis al 16% van de dagelijkse portie voeding van jouw hond. Dan dient er nog 84% van de dagelijkse portie voeding uit de brokvoeding te komen. Uit ons voorbeeld van 260 gram brokvoeding per dag, doen we dan 84% maal 260 gram = 218 gram brokjes voor die dag of 110 gram (afgerond) brokjes in de ochtend en 110 gram brokjes in de avond.

Zie je de berekening niet zitten? Stuur ons gerust een mailtje zodat we jou op weg kunnen helpen.

Al zeggen we het zelf, gelukkig met back up van super leuke reviews van gebruikers, de Meal or Treat worsten van HerbaFix zijn een ware verrijking. Ik zou zeggen, laat je hond jou overtuigen! Dat is precies hoe onze honden het hebben aangepakt.

Natuurlijke Hondenvoeding

Gestoomde worst van eend

3.80 or subscribe and save 5%

Natuurlijke Hondenvoeding

Gestoomde worst van haring

3.806.95 or subscribe and save 5%